Ochranné známky JUVENTUS, JUVE a jsou ve výhradním vlastnictví fotbalového klubu Juventus Football Club, Turin, Italy
Trademarks JUVENTUS, JUVE and are the sole property of the football club Juventus Football Club, Turin, Italy
Serie A preview: Juventus vs. SSC Neapol
Napsal uživatel Hwoarang    Sobota, 31 Srpen 2019 07:08    PDF Tisk Email

Poprvé v letošní sezóně na domácím stadionu a hned proti největšímu vyzyvateli.

 

 

Vkládám preview z eurofotbal.cz dostupné na https://www.eurofotbal.cz/serie-a/2019-2020/preview/juventus-fc-ssc-neapol-586206/:

Na střet dvou gigantů jsme v Itálii nemuseli čekat zase tak dlouho. Už ve druhém kole se do sebe pustí obhájce titulu na jedné straně a jeho největší pronásledovatel z Neapole na straně druhé. Zápas bude plný pikantních setkání a mohl by mnohé napovědět o aktuálním rozložení sil na čele. Souboj prvního a druhého týmu loňské sezony začne od tři čtvrtě na devět v místě, kde se už nějakou dobu konají oslavy mistrů - v turínské Allianz Areně. Moderní stánek je domovem Juventusu, který dominuje italskému calciu už několik let po sobě. Přirozeně se každý rok mluví o týmech, které by jeho nadvládu mohly ukončit. A jedním z těch nejčastěji zmiňovaných je právě Neapol.

Tým, který k obrazu svému začal měnit zkušený stratég Carlo Ancelotti, už v minulé sezoně Juventus několikrát zlobil. Nakonec skončil těsně pod vrcholem. Přes léto ale vedení klubu učinilo další kroky k tomu, aby tu obrovskou mezeru mezi oběma mužstvy snížilo. Zůstaly opory, přišli navíc hráči jako Kostas Manolas z AS Řím nebo Hirving Lozano z PSV Eindhoven. Řecký stoper je členem základní sestavy a spekuluje se o tom, že by také mexické křídlo mohlo nastoupit od úvodních minut.

Trenér Carlo Ancelotti v rozhovoru pro oficiální stránky klubu připustil, že Juventus je favoritem. "Stará dáma je favoritem už několik posledních let. Je na vyšším místě než zbytek ligy. A není to stav, který by se dal přes noc změnit. Potřebujeme se neustále zlepšovat, vyvíjet se a pracovat na sobě. Naším cílem je porazit Juventus a to je otázka jednoho zápasu. Na ten se připravujeme co nejlépe, i když to v Turíně bývá hodně složité."

V minulé sezoně vyhrál Juventus oba duely s Neapolí a právě tehdy se rozhodovalo o dalším Scudettu. Že by Neapol prohrála třikrát v řadě, to se stalo naposledy v roce 1993, takže statisticky tady jistá naděje na body je. Skvělou zprávou pro trenéra Ancelottiho je mimo jiné to, že má kompletní a zdravý tým, snad s výjimkou Areka Milika.

V Juventusu také moc zraněných není. Týká se to vlastně jen útočníka Marka Pjacy, který ale ani jako zdravý do základní sestavy nenakukuje. V minulém kole hodně fanoušků neslo těžce volbu základní sestavy, která až příliš postrádala alibismus a nedostatečnou kvalitu jako za časů Maxe Allegriho. A zdá se, že mnoho nových tváří neuvidíme ani tentokrát. Opět to Sarri bude hrát na jistotu.

Oproti minulému kolu by se základní sestavy mohl dočkat Adrien Rabiot a samozřejmě je ve hře také Matthijs de Ligt, který minule začal jen na lavičce. Moc práce ale jeho kolegové v obraně neměli. Utkání na půdě Parmy rozhodl jedinou trefou kapitán Giorgio Chiellini a Parma se netrefila ani jednou. Neapol dopřála svým fanouškům mnohem lepší podívanou, protože s Fiorentinou se o body dlouho přetahovala a nakonec vyhrála těsně 4:3.

Juventus vyhrál pět ze sedmi posledních utkání proti Neapoli a prohrál jen v jednom případě (2018, díky brance Kalidoua Koulibalyho ze závěru utkání). Hodně pikantní duel čeká trenéra Maurizia Sarriho, který usedl na lavičku Juventusu právě po angažmá v Neapoli. A dříve měl hodně vyhraněný názor na Starou dámu, což mu fanoušci Neapole jistě připomenou. Třaskavé utkání dostal na starosti zkušený sudí Daniele Orsato.

Pravděpodobné sestavy:

Juventus FC - 433:
Szczesny - De Sciglio, Bonucci, De Light, Alex Sandro - Rabiot, Pjanić, Khedira - Douglas Costa, Higuaín, Cristiano Ronaldo

SSC Neapol - 4231:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Zieliński - Callejón, Fabian Ruiz, Insigne - Mertens

Komentáře
Hledat RSS
S.O.B  - Máme nejstarší kádr v lize   |2019-09-09 08:30:20
avatar https://bit.ly/2m74GZT
Grandemar   |2019-09-04 02:00:11
Už nic nechápu v tom klubu.
Ivkojuve   |2019-09-04 01:27:04
Ahojte.Dobre som si vsimol,Emre Can nieje na supiske pre LM??Podla mna na supisku patri.
Grandemar   |2019-09-04 01:58:04
No teď to sleduji taky. Ani Mandzukic to ať jdou do háje. Že neodešel. Pracoval do zadu, snažil se, prodlouží smlouvu... přijde ocas Sarri a může jít do háje.
Grandemar   |2019-09-04 01:59:18
Dokonce prej Cana chtěli vyměnit za Rakitice.
Grandemar   |2019-09-04 00:06:56
Myslím si ,že máme natolik kvalitní manšaft ,že Neapol nám nesmí dát 3 góly.Spíš mám strach z Interu .A to jsou mužstva z Itálie.Co budem dělat až narazíme na něco lepšího z evropy.Pozitivům je,že aspoň to mělo drive a je to přeci jen začátek sezony.
guarrangaa   |2019-09-02 18:22:52
avatar Mám pocit, že tu většinou bývá přílišná kritika výkonů/výsledků Juve a já jsem spíš ten, kterej hledá něco pozitivního..
Ale tentokrát to tak nebude. Zápas sem celej neviděl (jen dlouhej sestřih) a dostat tři góly je prostě příliš! A ještě horší je projebat
třígólový vedení!
Vždyť ta Koulibalyho haluz by neměla nic znamenat!? Na tom gólu mělo Juve nulovou zásluhu!
Já teda šťastnej nejsem. Tohle mělo skončit 3:1, když už to tam tak rychle napadalo. Zase začátek zápasu dobrej a konec strašněj. Tohle se jim může vymstít. Je to
naprostej opak "Fino alla fine".
Tohle Juve nepoznávám hned z několika důvodů..
Grandemar   |2019-09-04 00:08:17
Přesně .Jsme je měli na lopatě to mělo být tak 3:1 nebo klidně 4:1.
bianconeri37   |2019-09-02 11:12:41
inak co hovorite na De Scilia? Mna osobne celkom prekvapil zo zaciatku sezony...z toho co si pamatam z minuleho roku, tak celkom slusny progress :-) ale nechcem ho zase prechvalit :-) skoda, ze sa teraz zranil...uvidime ako Danilo, ten proti SSC nehral tiez zle...vseobecne smerom k obrane - nebol to
zly zapas, tie tri goly vyzeraju hrozivo, ale hra v zadu, hoci nebola uplne 100%, nebol to ani nejaky strasny prepadak...myslim, ze vzhladom k tomu, ze sme na zaciatku sezony, ze sa to este zlepsi a postupne to bude opat raz najpevnejsia obrana v lige. Ak si k tomu pridame skutocne slusnu hru v
strede pola a v utoku, tak sa mame na co tesit! :-) Tolko nasich hracov v superovej 16tke som azda nevidel za posledne styri roky dokopy!!! :-)
EarTher  - Bonucci   |2019-09-02 10:31:20
avatar Dřív jsem Bonucciho měl fakt rád, ale poslední dobou už ho moc nemusím. Po přestupu ACM už není takhle dobrý jako dříve. Nevím je to tím Chiellinim, nebo poklesu formy. Ale není možné, že skoro po každém druhém zápase uděla takové chyby. De Ligt - dejme mu čas. Za mě bych
dal stoperskou dvojici De Ligt a Dermial. Ruganiho už tolik nevěřím.

Záloha zatím dobrý, ale jsem zvědavý na Ramseyho.
bianconeri37   |2019-09-02 11:09:09
jasne, De Ligt potrebuje cas...podla mna bude vyborny a stane sa sucastou zakladu...hrat svoj prvy zapas hned proti SSC nebolo urcite lahke...bolo na nom vidiet, ze sa velmi snazi nic nepokazit, co je super. Verim, ze casom sa usadi, ziska vacsiu sebadoveru a bude vyborny. Na Demirala by som bol
zvedavy aj ja, v priprave a predtym v Sassuole sa ukazoval vynikajuco. Leo uz nie je ten stary Leo presne ako pises, v stvrtom kole hrame s Hellasom, minimalne tam by si Demiral zasluzil dostat sancu. V kazdom pripade stoperi sa musia este zohrat aj v inych zlozeniach nez to bolo povodne planovane.
bianconeri37   |2019-09-02 10:31:13
1) s vysledkom spokojnost 2) so zapasom ako takym taktiez spokojnost - aj nezainteresovany divak musel mat skutocny zazitok z toho zapasu - pekne akcie, paticky, vela golov, zvraty vo vyvoji zapasu...3) napriek vsetkemu dostat 3 goly je vela - tuto bude treba este popracovat na obrannej
cinnosti...bolo vidiet, ze Mathijs a Leonardo nie su velmi zohrati...Mathijs hral na istotu snazil sa velmi nekazit, hoci jeden z golov bol jeho. Nebola to uplna katastrofa, ale priestor na zlepsenie tam je. Co sa mi pacilo, ze hraci medzi sebou aktivne komunikovali. Celkovy dojem zo zapasu dobry,
akurat tri inkasovane goly mrzia...ale sme iba na zaciatku sezony, toto sa este podla mna zlepsi...FORZA JUVE!!!
Smejo   |2019-09-01 12:16:57
avatar mne je toho Kurvybaliho normalne luto Napoli 2 polcas zabral a bol to paradny zapas
Grandemar   |2019-08-31 23:46:35
Nevim co rict 3 body ale sorry výsledek 3:1 nebo 4:1 ok ale tohle. Každopádně dobrý match.
Hwoarang   |2019-08-31 23:35:28
avatar Tak dneska oba stopeři musej děkovat všem svatým. První gól Bonucciho, další dva De Lighta.
Hwoarang   |2019-08-31 22:14:55
avatar Myslím, že takhle si Berna moc nezahraje. Ten Costa je dopředu neuvěřitelnej.
Sankakofi   |2019-08-31 22:39:22
avatar Nech hrá lepší. Stále neviem čo vidíte na Bernovi. Je to dobrý hráč, pomerne mladý a je Talian ale Top class nikdy nebude a nám treba prave hráčov svetovej triedy. Aj mne je sympatický ale na sympatie sa na takejto úrovni nehrá. No a nieje ani náš odchovanec.
EarTher   |2019-09-02 10:27:51
avatar Já jsem zatím letos žádné zápasy Juve neviděl. Jsem rád, že Costa takhle chytl. Vždycky jsme potřebovali takového hráče který většinou poradí v soubojí 1v1. Takový Berna to není, i když ho mám rád. Ale na druhou stranu nezapomeň jak zahrál proti Atleticu, byl fámozní.
Uvidíme.

A co teprv Dybala, dle mě v zimě odjede. Hiquain je Sarriho kůň a zatím se mu daří.
sharpei   |2019-08-31 22:09:34
avatar Giorgio je obrovská ztráta. Snad se De Ligt chytí a nahradí ho, i když měli hrát právě oni dva vedle sebe. Rugani předpokládám, že nikam nepůjde.
De Sciglio se zranil?
Zatím 2x0, pojďme do nich!
Hwoarang   |2019-08-31 17:21:49
avatar Zraněnej Giorgio je velkej průšvih, chtěl jsem De Lighta vidět právě vedle něj. A taky mě štve, že budu půl roku koukat na Bonnuciho s kapitánskou páskou.
Smejo   |2019-08-31 12:14:01
avatar super preview Giorgo 6 mesiacov mumo je to potvrdene ale ak je to vezivo v kolene tak aj ano de light sa moze aspom ukazat ako ked sa zranil Marchisio a na ukor jeho zranenia a vytiahol Pogba ak si pametate Forza JUVE
Komentář mohou přidat pouze registrovaní uživatelé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Sdílet