Ochranné známky JUVENTUS, JUVE a jsou ve výhradním vlastnictví fotbalového klubu Juventus Football Club, Turin, Italy
Trademarks JUVENTUS, JUVE and are the sole property of the football club Juventus Football Club, Turin, Italy
CL preview: Atlético Madrid vs. Juventus
Napsal uživatel Guarrangaa    Úterý, 19 Únor 2019 21:12    PDF Tisk Email

A je to tu! Zatím nejdůležitější zápas sezony. Juventus jede do Madridu rozehrát osmifinále ligy mistrů proti domácímu Atléticu..

 

 

 

Co si budeme povídat, při současném rozložení sil (~financí) není vedení v Serii A nic překvapujícího. Konec konců už i postup z prvního místa skupiny LM bereme jako jasnou věc. Dnešním večerem ale začíná nejdůležitější část sezony. Za sebe můžu říct, že vůbec  nedokážu odhadnout průběh ani výsledek, i přes to, že i zápasy Atlética celkem sleduji.

V čem jsou domácí silní? Za sebe říkám tři hlavní témata - standardní situace, rozbíjení hry a Griezmann. Toho prostě musí Giorgio vymazat, ale zbylé dvě témata můžou být pro Juve velice bolestivá. Ze standardek góly bohužel dostáváme často (zejména když je na place Bonucci) a naše mezihra skřípe i proti presujícím týmům z opačné části ligové tabulky. Navíc Atlético nehraje pouze klasický vysoký press ve stylu Guardioly nebo Kloppa. Simeone se po prodloužení smlouvy rozhodl hrát snad ještě pragmatičtěji a jeho tým se vždy snaží hrát jen o procento víc, než je potřeba na těsné vítězství. Připomíná vám to něco? Já vidím v Atléticu v rámci finančních možností podobný projev jako u Juve. K dispozici sice nemá taková útočná esa, oproti tomu však jeho hřiště ovládá působivá parta středních záložníků. Jmenovitě univerzální Rodrigo, čerstvě uzdravený Koke a Saúl - nejvýše hodnocený záložník na transfermarkt (asi o 10 míču nad Pogbou, částečně kvůli věku). Záda jim kryje ještě mladý Thomas Partey, který se za poslední dva roky neuvěřitelně zvedla a Diegovi tím způsobuje příjemný přetlak až světových hráčů ve středu. Mimochodem právě Thomase bych hned po Saúlovi rád viděl u nás, ideálně místo Khediry/Matuidiho).

Simeone určitě vyrukuje se svým 442, kde hrávají na stranách dva z trojice Koké, Correia, Lemar. V jeho rozestavení se však vůbec nejedná o klasické krajní záložníky nebo snad ofenzivní křídla, i když Correia i Lemar by na to rozhodně po všech stránkách měli. Pokud není důvod hrát beton, tak krajní prostory obhospodařují beci a prakticky všichni záložníci i útok se snaží hru tvořit přes střed hřiště.

Rozpitvávat hru Juve si před takto erudovaným publikem našeho webu netroufám. Jen bych chtěl trošku srovnat vyznění tohoto ukecaného preview, protože zatím to vypadá, jakoby Atlético mělo Juve rozbít. TO TEDA ROZHODNĚ NE! I přes to všechno co jsem napsal výše si myslím, že Juventus má rozhodně hráče i trenéra na to, aby tým jako Atlético porazilo v obou zápasech. Griezmann patří mezi užší špičku, ale takové máme my dva. Simeoneho „442 se čtyřma kombajnama“ uprostřed  sice nepostavíme, ale obecně považuji Juve za mnohem flexibilnější tým než Atlético. Navíc je čas, aby se Ronaldo chytil i v LM. Kdy jindy bude lepší čas potvrdit svoji cenovku/plat/jméno než dnes?

_________________________________
Co novinářům pověděl Diego Simeone? Nic zásadního, celkem se držel při zemi.
..Koke je připraven hrát, takž on nebo Lemar dnes nastoupí.
..oproti tomu Diego Costa určitě 90. minut hrát nemůže.
..na zápas se hodně těší. Je pyšný, že je součástí takových zápasů, které navíc mohou jeho tým posouvat dál.
..za předčasné finále to rozhodně nepovažuje, protože nikde nevidí žádnou trofej za osmifinálový postup.
..dál se pozitivně vyjádřil ohledně Juve, Allegriho, Dybaly i Ronalda a zmínil, že nálepka favorita celé LM určitě nikomu nepomáhá. (Čímž se vyhnul odpovědi, jestli Juve nebo Atlético považuje za favorita.)

_________________________________
Max Allegri byl o něco konkrétnější. Začal rovno takto: „Dybala hrát bude. To jste chtěli přece slyšet, ne? Tak já zase půjdu. :) Ano, Dybala nastoupí, ale není to kvůli pátečnímu gólu. Je to díky jeho celkovým výkonům v poslední době. Je ve špičkové formě a to nám může hodně pomoci v takovém zápase.“
..ohledně Simeoneho se vyjádřil velice obdivně a gratuloval mu k vývoji týmu i k tomu, že dokáže zvládat velké zápasy stejně tak jako ty proti týmům ze středu nebo spodku tabulky.
..o Moratovi řekl, že v Juve hodně herně vyrost a považuje jej za nebezpečného hráče, na kterého si musíme dát pozor.
..letošní osmifinále považuje za stejně důležité jako v předešlých letech. Liga mistrů není nutnost ani posedlost Juventusu. Je to zkrátka cíl, k jehož splnění je potřeba i trocha štěstí. S Ronaldem jsou naše šance vyšší, ale nic tím není garantováno.
..zítra se musíme pokusit kontrolovat zápas a vstřelit alespoň jeden gól. Ideálně dva.

_________________________________
Předpokládané sestavy (dle eurofotbalu):

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Giménez, Godín, Filipe Luís - Correa, Saúl, Partey, Lemar - Griezmann, Morata

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - João Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Dybala, Mandžukić, Ronaldo

Zdrje: vlastní, whoscored, blackwhitereadallover.com, tacticsplatform.com, football-itali.com, eurofotbal.cz

Komentáře
Hledat RSS
S.O.B   |2019-02-22 14:28:28
avatar Škoda, že si to nevzal Leonardo

Bonucci prý odmítl Real Madrid
Obránce Juventusu Leaonardo Bonucci prozradil, že prý v létě odmítl nabídku z Realu Madrid. "Byla to pro mě velká pocta, že se o mě zajímal takový klub. Znamenalo to pro mě, že svou práci dělám dobře. Pak se
ale ozval Juventus a nebylo co řešit. Toužil jsem se zase cítit jako doma. Moje srdce rozhodlo, že to bude Juventus," prohlásil Bonucci. (football-espana.net)
fellipe4  - S.O.B   |2019-02-21 23:31:03
To je hodně těžký přijít na to proč teď Ramsey vůbec nehraje, když ještě před přestupem k nám hrál víceméně pořád. Asi pomsta. Snad nevyjde z tempa. Takhle minulej rok potom přestali stavět Cana, i když do té doby byl nejlepšim záložníkem Liverpoolu. Mimochodem Wenger
prohlásil o Ramseym že to bude pro Arsenal velká ztráta a že kdyby byl v Arsenalu on nikdu by ho nenechal odejít. Taky o něm řekl že je výbornej ve hře dopředu a jeho předností jsou jeho finální nahrávky a zajímavé náběhy z hlouby hřiště. A že v dnešnim fotbale moc
takových záložníků není.
S.O.B   |2019-02-22 07:53:07
avatar felipe: Já právě nevím, Arsenal jsem nesledoval, kor jak ani nehrajou LM, takže mi info chybí. Můžu si vytáhnout nějaký statistiky kolikrát nastoupil, ale to mi moc nedá
S.O.B   |2019-02-21 19:59:16
avatar On ten čochtan z toho Arsenalu je tam jen náhradník?
guarrangaa   |2019-02-21 20:49:29
avatar Nene, rozhodne patril do zakladu. Muze hrat klasickyho stredniho zaloznika i desitku a obcas hraval i z kraje..

Jako hrac je to sikovnej, o tom nemuze byt pochyb. Otazkou spis je, jestli ho dokaze Max vyuzit a jestli vydrzi zdravej.

Ted mozna nehrava, protoze podepsal smlouvu s nama (jako
Llorente, Can.. taky pak sedeli)
S.O.B   |2019-02-21 21:05:28
avatar Gua: Aha. Stejně si od něho moc neslibuju.
Někde jsem četl, že na léto je na přestupy 170 mega, ale vůbec mě nenapadá jakýho záložníka si přát
Jan Kellner   |2019-02-21 18:13:09
Allegri pred zapasem chtel hrat aktivne, ziskat pozitivni vysledek... se me desi je ze i kdyz pokousime hrat aktivne tak nevime co hrat, nedari se. Diego Costa mel jasnou sanci, Morata klidne to rozhodci mohl pisknout... Atletico Madrid dal gol az kolem 80 minuty... Souper byl proste lepsi, proc
Allegri furt hraje na nahodu? Zadny tym takhle nevyhraje LM, a kdyz lm vyhraje tak jen na nahodu jak Inter a Chelsea...
S.O.B   |2019-02-21 15:49:37
avatar OT: Se schválně dneska kouknu na Arsenal (i když tyhle podřadný poháry nesleduju), co je ten Aaron Ramsey za zázrak
Jan Kellner   |2019-02-21 14:24:26
Btw docela me zklamal Morata jak oslavoval gol. Doufam ze Paratici se poucil, hraci typu co si udelaji dovolenou netreba viz Pogba, Morata atd
Jan Kellner   |2019-02-21 08:50:14
Ja neverim ze to muzeme jeste otocit, Mandzukic jestli nedostane balon co se tyce ofenzivy je k nicemu-navic kvuli nemu jsme dostali 2 goly... jediny kdo se snazil je Ronaldo... Dybala mimo... uz nemame pevnou obranu, nemame ted ani Buffonu misto toho mame prumernyho brankare... dnes se jasne
ukazalo jak na tom jsme, dlouho jsme nepotkali tym co by nas tak presovali, hral o kazdy balon atd.

Nevime co hrajeme, i s Bonuccim a Chiellinim nase obrana neni tak pevna jak byvalo.
a to mame vyhrat 3-0? 4-0? 4-1?
Kaper15   |2019-02-21 08:44:23
Záloha, záloha, záloha...

Už pred zápasom sa toho každý, kto tomu trochu rozumie obával a bohužiaľ sa to vyplnilo. Bentacour keby teraz odišiel do Chieva, tak bojuje o základnú zostavu. Matouidi už má najlepšie dávno za sebou, tá jeho technika a prvý dotyk sú hrozné. Emre Can
veľké sklamanie a Khedira už potrebuje tiež len niekde dožiť v Katare alebo MLS. K tomu túto sezónu sa hľadajúci Pjanič a výsledok je tu.

Napriek tomu si myslím, že to stále nie je stratené. V odvete treba využiť naše zbrane, ALE HLAVNE ZAčAť KONEčNE HRAť FUTBAL!!!

Celý rok
sa na hru nedá pozerať a ospravedlňuje sa to výsledkami. Čo stačí na Seriu A, ale nemôže stačiť na Champions League.
Hwoarang   |2019-02-21 08:16:53
avatar Guarrangaa - cos to psal o těch standartkách? Škoda že Bonucci nesmyslně filmoval ruku v obličeji. Kdyby hrál dál, gól by nepad. Nic to nemění ale na tom, že Atletico vyhrálo zaslouženě. My na Evropu letos zase nemáme, ale už bysme měli mít. Víte, jaká je naše bilance z
posledních 4 zápasů v LM?
guarrangaa   |2019-02-21 10:47:48
avatar Presne tak! Bonucci to opet posral. Bohuzel dnes i Chiellini casto chyboval (hlavne ta nahravka hlavou primo Griezmannovi, kterej vyslal Costu!) .
Nechapu, proc melo tolik hracu tak spatnej prvni dotyk. To byli fakt nervozni? Treba i Matuidi?
Fakt bidnej vykon, nasazeni. Neni nic pozitivniho, co
bych na vcerejsim zapase nasel..
S.O.B   |2019-02-21 13:02:10
avatar Hwoa: 3 porážky (vždy se dvěma inkasovanými góly)
Opravdu bilance hodná favorita na výhru v LM
jari19   |2019-02-21 05:52:33
Katastrofa, už po bergamu jsme to psali, každý to tušil tady. Jen allegri ne, debil. Vše je jeho vina. Teď jsem četl komentář jednoho novináře, napsal... Atletiko nemá lepší hráče, ale má lepší tým a lepšího trenéra a ví co má hrát... Přesně. Naše rozestavení a hra
směrem dopředu, to je umiracek. Dybala v pravo a bentancur na hrotu se ani nedotkl balónu, na to přišel jak?
Grandemar   |2019-02-21 00:07:28
Držení míče v náš prospěch a i nahrávky v náš prospěch ,ale je nám to na nic, když záloha je mrtvá .Chybí Pirlo.Prostě tam nemáme co dělat.Obrana tež hořela a to bylo jen Atletico ,nevím co by bylo dostat PSG třeba.Kdyby aspoň gól dali hňupy.Každopádně příští
rok.Letos max titul serie A.
S.O.B   |2019-02-21 00:02:20
avatar Minimálně 4 FOTBALOVÝ záložníky, posouvači míče jsou k ničemu.
Tohle už neotočíme
Grandemar   |2019-02-21 00:12:03
Přesně jedině co hraje pro nás je ,že budou chybět Godin a Costa za žluté karty.Tak uvidíme.
fellipe4   |2019-02-21 00:00:56
Naše záloha je hrozná jo? A co útok ten je dobrej. Dybala hvězda za 100 milionu. Ten ukazuje co. Ví vůbec jak dát gól. Obrana jakmile jde centr ze strany jsou tam dva na jednoho a téměř vždycky to prohrajou. A co Allegri ten za nic nemuze. Proč tam furt sere De Sciglia, protože umí
bránit. Ne ten neumí nic dobře. Je na nic. A ta záloha? Naše taktika je bránit a čekat, a pak Alegrimu stačí, aby padl jeden gól. Co mají ty záložníci tvořit, když našim cílem není útočit. U nás by zapadl do průměru i Kroos a dělal by jen posouvače. Podívejte se jak
Mourinho svazoval Pogbu a jak hrál. Byl z něho taky nevíraznej hráč co jen posouval. Dokud nebudeme hrát ofenzivněji a záloha bude tak svázaná zapadnou u nás všechny hvězdy do průměru. Ta naše hra je prostě hnus bohužel. Ale Alegri ten nikdy za nic nemůže.
Hwoarang   |2019-02-20 23:51:33
avatar Obávám se, že dokud nebudem muset bojovat o výsledky v Sérii A, nenaučíme se bojovat v Evropě. Začít reagovat na hru, když prohráváme, nebo až ve druhým zápase je prostě pozdě.
sharpei   |2019-02-20 23:46:57
avatar Se současnou zálohou (bohužel po dloooouhé době špatnou) a s Allegrim LM nevyhrajeme.
Jo a 2 góly Atletika tomu moc nepomůžou taky. De Sciglio hraje aby byla silná defenziva. Tady je výsledek
S.O.B   |2019-02-20 23:35:45
avatar Ta naše záloha je strašná
fellipe4   |2019-02-20 23:35:38
Atletico oživilo hru třemi hráči a ten náš blb čeká bůh ví na co. Hlavně že tam tam dá neschopnýho De Sciglia co tak parádně umí bránit a má výborně zmáknutou taktiku. Spokojený ne?
Smejo   |2019-02-20 22:47:23
avatar De sciglio je az smiesny
S.O.B   |2019-02-20 22:56:09
avatar Smejo: Hroznej!
Kaper15   |2019-02-20 22:41:52
avatar Bentacour s De Scigliom nemajú v takomto zápase čo robit!
Hwoarang   |2019-02-20 22:59:53
avatar No bohužel, dneska je to tak. Sciglio je vyklepanej, je to na něm hrozně vidět, tohle holt není Sassuolo nebo AS Řím. A Benta sotva sotva odvede to svoje, ale navíc vůbec nic. Záložník do základu Juve z něj stále není.
Smejo   |2019-02-20 22:35:31
avatar Ta prava strana nam horiiiii jak hovado
Hwoarang   |2019-02-20 22:30:31
avatar Teď ať se na mě rozhodčí nezlobí, ale jasná žlutá za Costovo filmování a měl jít ven.
guarrangaa   |2019-02-20 22:11:15
avatar Cancelo sedi, Pjanic nastesti hrat bude a Atletico vyparkovalo ty 4 kombajny, jak sem o nich psal
Jak tohle dopadne.. Fakt tesim!
S.O.B   |2019-02-20 21:45:22
avatar Cože?!
De Sciglio místo Cancela?!
Hwoarang   |2019-02-20 22:05:44
avatar Je to logický, trenér chce hlavně defenzivu a v tý je Sciglio lepší.
S.O.B   |2019-02-20 20:37:45
avatar 18:56 Juventusu by mohl chybět Pjanić
Miralem Pjanić možná vynechá večerní osmifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid. Záložníka Juventusu před utkáním trápila horečka a o jeho startu se má rozhodnout až těsně před utkáním. (football-italia.net)

Další posouvač v
prdeli, tam už ani nemá kdo nastoupit, ne?
Hwoarang   |2019-02-20 20:26:31
avatar No, to jsem zvědav
fellipe4   |2019-02-20 19:19:31
Dybala ve špičkové formě? Nejsem slepej? Co ten Allegri bere proboha. Jestli jsou 3 goly za trictvrte sezony od utocnika spickovy pak nerozumim uz vubec nicemu. Ale porozumel jsem konecne tomu proc porad stavi neschopnyho Khediru, proc uprednostnuje neschopnyho De Sciglia pred dost dobrym
Spinazzolou a kolikrat pred vytecnym Cancelem. Tomu uz rozumim. On je vlastne hrozne solidarni k neschopnejm hracum
guarrangaa  - @Dybala   |2019-02-20 20:52:26
avatar Allegri hlavne mluvil o aktualni forme, kterou ma moznost sledovat denne na treninku.

K jeho celosezonni forme: vidis 3 goly z ligy, ale ne 6 asistenci a dalsi praci, ktera se bohuzel hur vycisluje. K tomu 5 golu v 5 zapasech LM. K tomu si i pres neprilis produktivni sezonu drzi cenu na
transfermarkt a hodnoceni na whoscored ma 7,31.. Takovej hrac si podle me tvoji kritiku nezaslouzi.
fellipe4   |2019-02-20 21:50:16
No jo ale oznacit jeho formu za spickovou to je taky mimo. Pro upresneni asistence ma 4 a co se tyka ostatni prace, tak utocnik ma byt videt hlavne hrac typu Dybala a ja ho v tech zapasech proste moc nevidim. To neni defenzivni zaloznik co dela cernou praci, ale hvezda co ma bavit. A me proste
viditelnej neprijde. 5 golu v lize mistru je hlavne diky tomu hattricku proti tem bidakum. A to ze ma hodnotu na transfermarketu bych sem snad netahal. Navic vubec neumi vzit na sebe zodpovednost a rozhodnout tezkej zapas. Srovnavali ho z Messim ale to snad ani nejde.
guarrangaa   |2019-02-20 22:00:15
avatar Chapu jak to myslis a srovnani s Messim je mimo, to je jasny.
Podle me ale odvadi spoustu prace hloubeji v poli, coz driv nedelal. Nechci ho za kazdou cenu branit, ale statistiky (G+A) podle me zkratka dostatecne neukazuji jeho prinost.

Uvidime dneska, snad se ukaze, klucina ;)
S.O.B   |2019-02-20 20:35:18
avatar Pěkně napsaný!

Pragmatičnost mi říká, abych vsadil na přesný výsledek 0-0 (kurz 6, ale v hlouby duše doufám, že přece jenom nějaký ten gól dáme a odneseme si, když už ne výhru, tak pěkný výsledek do odvety
Smejo   |2019-02-20 17:19:15
avatar Super preview dajte potom link pozeral som cez SK nazivo ale to mi uz nejde diki
bianconeri37   |2019-02-20 15:24:14
Paradne preview!!! Dakujeme!!! A verim, ze dnes ten zapas ukocirujeme tak, aby sme v konecnom uctovani isli do 1/4finale...z poslednych rokov je jasne, ze ani vyhra o tri goly vonku este nemusi znamenat jasny postup, preto treba ostat pri zemi, cakaju nas dva velmi dolezite zapasy! Samozrejem,
rozhodujuci bude ten u nas doma v Turine - lebo ako som povedal, ani jasna vyhra z prveho zapasu este nemusi znamenat postup, a uz vobec nie pri muzstvach ako Atletico ci Juve...napokon to pozname z vlastnej skusenosti, minuly rok sme vo 1/4finale prehrali doma s Realom 0-3 a boli sme azda sekundy
od predlzenia v Madride...
Komentář mohou přidat pouze registrovaní uživatelé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Sdílet